Een bouwproject drogen met een luchtontvochtiger

De wetenschap bewijst dat een verwarming geen materialen droogt of vocht verwijdert. Ontvochtiging is de enige echte optie om de luchtvochtigheid te verlagen en vocht te beheersen. Een luchtontvochtiger helpt zowel om de ruimte te acclimatiseren als om het vochtgehalte van materialen (vloeren, houtwerk, gipsplaten) te verlagen. Ontvochtiging, gebruikt in combinatie met ventilatoren om droge lucht te laten circuleren, zal vocht uit materialen halen, zoals tape-modder, en de algehele hoeveelheid vocht in de ruimte verminderen. Het afplakken en modderen van gipsplaten, het acclimatiseren van freeswerk en later schilderen is een belangrijke reden dat ontvochtiging en klimaatbeheersing een normaal hulpmiddel zijn geworden bij de interieurafwerking op bouwplaatsen.

Een Huur Luchtontvochtiger is goedkoper dan u denkt

Een veelgehoorde weerlegging van aannemers is dat een luchtontvochtiger te duur is. Ter vergelijking: een Bouwdroger huren kost de eerder genoemde direct-heaters. Zoals gezegd zijn bouwplaatsen meestal bezaaid met meerdere direct gestookte kachels, allemaal bevestigd aan grote brandstoftanks. Tel het aantal heaters bij elkaar op, houd rekening met de maandelijkse of seizoenskosten voor huur en reken dan de brandstofkosten mee. Bedenk nu hoeveel van die verwarmingen kunnen worden vervangen door één 5.000 CFM sorptie-ontvochtiger die op propaan of aardgas werkt (ja, een luchtontvochtiger kan werken op minimale elektriciteit en propaan/NG).

Een huur-adsorptie-ontvochtiger regelt zowel de relatieve vochtigheid als de warme ruimte, geweldig in de herfst en winter. Uiteindelijk, als vochtbeheersing een probleem is, is een luchtontvochtiger het enige type apparatuur dat moet worden overwogen.

Neem contact op met uw lokale Polygon-vertegenwoordiger om te begrijpen hoe een luchtontvochtiger u kan helpen, of om het kostenverschil tussen het gebruik van verwarmingstoestellen of ontvochtiging op uw project te onderzoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *