Geothermische verwarmingssystemen – De ups en downs van verwarming diep in de aarde

Geothermische verwarmingssystemen zijn letterlijk het nieuwe ding in Amerika. Elk jaar kiezen ongeveer 50.000 huishoudens ervoor om te investeren in energie-efficiënte verwarmings- en koelsystemen om thuis energie te besparen en de niet-hernieuwbare energiebronnen van de planeet te behouden, die momenteel meer verbruiken dan andere hernieuwbare vormen. energie. Maar een warmtepomp deurne willen hebben alleen omdat je buurman geothermie heeft gekregen is gek. De overstap maken van een kolengestookt elektrisch verwarmingssysteem naar een veel efficiënter luchtaangedreven verwarmingssysteem vereist een weloverwogen beslissing.

Een geothermisch verwarmingssysteem werkt als een gigantische koelkast, maar kan de warmtestroom ook omkeren. Het koelt de binnenkant van uw huis door warmte van binnenuit op te nemen via een kamerpomp en deze op te slaan via een aardlus tot diep in de aarde onder het huis. In de winter verwarmt het systeem het huis door warmte van de aarde naar het huis over te dragen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een geothermisch verwarmingssysteem?

De grootste reden voor huiseigenaren om te investeren in geothermische warmtepompen is hun extreem hoge rendement. In tegenstelling tot andere verwarmingssystemen die afhankelijk zijn van enigszins onbetrouwbare hernieuwbare energiebronnen of niet-hernieuwbare energiebronnen die niet milieuvriendelijk zijn, vertrouwen geothermische systemen op de aardwarmte die in een constant bereik van 45 tot 75 graden Fahrenheit wordt gehouden. Of uw huis zich nu in New England of New Mexico bevindt, uw verwarmings- en koelsysteem wisselen temperaturen uit met een efficiëntie tot wel 600%.

Combineer dit hoge rendement met enorme besparingen op het elektriciteitsverbruik van uw woning. Ongeveer 25-50% van het totale verbruik wordt alleen gebruikt voor verwarming. Je elektriciteitsrekening met 50% verlagen is zo’n slecht idee nog niet. Geothermische verwarmingssystemen kunnen niet alleen energie en geld in uw huis besparen, maar ze kunnen ook veel ruimte besparen die normaal wordt ingenomen door een traditioneel HVAC-systeem of luchtgekoelde verwarming, waardoor u meer ruimte krijgt voor andere activiteiten. De componenten van uw verwarmingssysteem zijn beschermd onder het maaiveld (en sommige in uw huis) en kunnen tot 50 jaar of langer meegaan, beschermd tegen slijtage door externe factoren. Verdien uw investering erin terug.

Er zijn echter nadelen aan het installeren van geothermische warmtepompen.

De eerste zijn de exorbitante kosten die nodig zijn om te kopen, te installeren en in uw achtertuin te gebruiken. Een typisch Amerikaans huishouden heeft hoogstwaarschijnlijk een capaciteitseenheid van 3 ton nodig om te voldoen aan de verwarmings- en koelbehoeften van het hele huis, waarbij elke tonnagecapaciteit ongeveer $ 2.500 kost. Dit komt neer op 7.500 voor het hele systeem in vergelijking met 4.000 voor een traditioneel HVAC-systeem. Dan moet je ook voor de installatie betalen, aangezien het waarschijnlijk geen doe-het-zelf-project is dat je in een weekend kunt voltooien. Installatie kost ongeveer $ 10.000 en zal enkele duizenden dollars meer opleveren of kosten, afhankelijk van het type geothermisch verwarmingssysteem dat u wilt installeren. Nu zijn alleen de kosten vooraf 20.000. Geen wonder dat niet iedereen er enthousiast over is. Overheden en particuliere kredietverstrekkers bieden echter stimulansen zoals belastingvoordelen en energiezuinige leningen om mensen te helpen energie te besparen en hun huizen groener te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *