Hijama Sunnah punten

In gazawah khybre, terwijl onze geliefde profeet Mohammed s.a.s.sallam werd vergiftigd, nam hij Hijama Amsterdam op 3 punten op de kahil, we voelen dat er een beker achter het hart was aangebracht (aan de linkerkant van de kahil), en de derde was ofwel een iets lager tot dit punt of rechts van de kahil, weet Allah het beste.

Abdul Razzaq vertelde dat, “Een Joodse vrouw bracht een braadstuk dat ze had vergiftigd aan de profeet Mohammed Sallallahoo Alaihi Wa Sallam, terwijl hij in khyber was, vroeg onze geliefde profeet Mohammed Sallallahoo Alaihi Wa Sallam, wat is dit, zei ze, een geschenk , voorzichtig niet te zeggen dat het van liefdadigheid was, zodat hij het niet zou eten. Profeet Muhammad Sallallahoo Alaihi Wa Sallam en sahaba (zijn metgezellen) aten van de schapen, toen zei onze Profeet Muhammad Sallallahoo Alaihi Wa Sallam stop met eten. Hij zei tegen de vrouwen: “Hebben jullie dit schaap vergiftigd?” zei ze, “wie heeft het je verteld?” Hij zei, dit bot, waarmee hij de ooipoot bedoelde die hij in zijn hand had. Ze zei ja”. Hij zei: “Waarom”? Ze zei, ik dacht dat als je een leugenaar was, de mensen van je zouden worden verlost. Als je echter een echte profeet was, zou het je geen kwaad doen. Profeet Muhammad Sallallahoo Alaihi Wa Sallam gebruikte toen drie keer hijama (cupping) op de kahil (bovenste deel van zijn rug) en beval zijn metgezellen om hetzelfde te doen, maar sommigen van hen stierven.”

Overgeleverd door ibn majah, op gezag van Ali razi allaho anh, adviseerde de engel Djibriel de profeet Mohammed Sallallahoo Alaihi Wa Sallam voor hijama bij Akhda’ain (rughals) en KAHIL (bovenrug ~ tussen de schouder).

Overgeleverd door abu kabsha al anmari raza allaho anh dat de Profeet Mohammed Sallallahoo Alaihi Wa Sallam hijama op Haamah en tussen de schouder (wat KAHIL is) nam. Verteld door abu dawood & ibn~majah.

Verteld door Abdullah bin bujainah razi allaho anh dat de profeet Mohammed sallallahoo alaihi wa sallam hijama op het midden van zijn hoofd (yafookh) nam en hij was in Ehraam tijdens zijn reis naar Mekka (de naam van de plaats waar ze stopten wordt genoemd als lahyi jamal )

“gebruikte hijama (natte cupping) op de qamahduwah (boven de nek), want het geneest tweeënzeventig soorten kwalen.” (Overgeleverd door Tabraani)

Abu dawood heeft overgeleverd dat jabir razi allaho anh zei dat de profeet Mohammed sallallahoo alaihi wa sallam hijama (natte cupping) op zijn heup gebruikte vanwege een verzwakking waaraan hij leed.

Profeet Muhammad Sallallahoo Alaihi Wa Sallam nam ook hijama op de heup en bovenkant van zijn voet, wat verklaart dat hijama op de zere plek ook wordt aanbevolen door tibbenabavi.

Overgeleverd door Anas razi allaho anh dat (terwijl hij in Ehraam was), de Profeet Mohammed Sallallahoo Alaihi Wa Sallam hijama op de bovenkant van zijn voet nam vanwege de pijn in dat gebied.
Overgeleverd door Abu Dawud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *