Kus als menselijke communicatie

MENSELIJKE wezens kunnen soms communiceren door middel van tekens en gebaren in een relatie, vooral tussen een man en een vrouw, door elkaar diep in de ogen te staren.

De kunst van liefde en kus is belangrijk in elke relatie en als er ruimte wordt gegeven, kan dit leiden tot een bepaalde chemie die de vlammen van liefde doet ontbranden.

Soms communiceren we in onze relaties zonder ook maar één woord te zeggen.
Communicatie is niet alleen belangrijk in de liefde, maar ook op het werk en andere beroepen waarin men zich kan bevinden. Zoals in elk beroep, is communicatie tussen geliefden belangrijk om hun relatie te versterken en elkaar dichtbij te houden.

De vormen van de lippen van je partner en de manier waarop ze bewegen wanneer ze glimlachen, lachen of kletsen, kunnen iemand halsoverkop doen vallen.

Zoenen is gezien als een heerlijk feest en voeding voor iemands relatie. Het blijft onduidelijk hoe de actie zelf als non-verbale communicatie tot stand is gekomen. Eén ding is sinds mensenheugenis dat geliefden al zoenen sinds de Caveman-periode.

De kuscultuur varieert van tijd tot tijd met de stammen. De oosterse mensen begroeten elkaar door de lippen aan beide kanten van de wangen te borstelen en de westerse groeten elkaar door de lippen te borstelen, zelfs bij getrouwde vrouwen.

Ouders tonen vaak liefde voor hun kinderen door hun voorhoofd te kussen, maar sommige mannen van de kleding uit verschillende gemeenten begroeten elkaar door op de rug van de hand te kussen.

In het heilige schrift (de bijbel) verraadde een van de volgelingen van Jezus als verrader, Judas Iskariot, Jezus door te “zoenen”. Het is als mens nodig om ervaringen en kennis te gebruiken bij het bezegelen van onze relaties om te vragen of je kus echt is of voor verraad.

Kus tussen geliefden wordt gedreven door passie, liefde, opwinding en onderwerping.

Soms kan speeksel, als het in grote hoeveelheden weer opduikt, alles bederven.

Degenen die kussen, moeten goed voor hun mond zorgen tegen geurtjes en hun tanden schoon houden.
Met de prevalentie van hiv/aids, blijft het onduidelijk of het de veiligste vorm van intimiteit is die over de hele wereld kan worden beoefend. Er doen geruchten de ronde dat goede zoeners de beste zijn in het verbeteren van het volwassenheidsspel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *