UPS-voedingen om uw computer te beschermen

Veel mensen realiseren zich niet het absolute belang van de aanschaf van een UPS-voeding voor hun systeem. UPS staat voor Uninterruptible Power Supply, maar het is niet ongewoon om te horen dat mensen naar hen verwijzen als UPS-voedingen, ondanks de redundantie. Het kan ook verwarrend zijn voor nieuwkomers omdat er ook een “voeding” in uw pc zit – maar dat is een apparaat dat A/C-stroom omzet in D/C-stroom en wordt vaak gemeten in watt geleverd vermogen. Een UPS wordt vaak stroombeveiliging genoemd, hoewel het uw computersysteem echt beschermt.

Alleen een goedkope stekkerdoos kopen bij uw plaatselijke verkooppunt kan een grote fout zijn die u duizenden dollars kan kosten. Het is de moeite waard om ten minste $ 50 of meer uit te geven om uw investering te beschermen.
Elke UPS beschermt eerst tegen elektrische spanningspieken, pieken en verzakkingen – de drie S’s van de dood voor elektronische componenten. Niet alleen kan uw moederbord worden beschadigd door een van deze drie, maar ook uw monitor, uw luidsprekers, microfoons, printers en andere aangedreven accessoires. Een kwaliteits-UPS biedt over het algemeen een garantie tegen dit soort schade. Je vindt deze op voedingen van APC, Opti-UPS en TrippLite.

Ten tweede levert de ups noodstroomsystemen een bron van pure energie, ook als de stroom helemaal uitvalt. Hoewel een stroomstoring alleen een computer normaal gesproken niet beschadigt, is het over het algemeen erg onhandig. De computers van tegenwoordig hebben tot drie minuten nodig om volledig opnieuw op te starten, en als u ergens mee bezig was, kan het bijna tien minuten duren voordat u weer volledig productief bent – en dat allemaal vanwege een stroomstoring van 2 seconden. Voor de werkplek maken alleen al de besparingen op de productiviteit van de werknemers deze tweede functie van onschatbare waarde.

Een ononderbroken stroomvoorziening werkt door de elektrische stroom van het elektriciteitsbedrijf te filteren terwijl een kleine hoeveelheid in een batterij wordt opgeslagen. Hoe meer geld u uitgeeft aan een UPS, hoe langer de batterijduur u koopt. Voor een stand-alone desktopsysteem met één printer, wil je een UPS kopen die je minstens tien minuten de tijd geeft om goed af te sluiten en je werk te besparen als ze niet binnen een minuut weer worden ingeschakeld. Grotere systemen met grotere voedingen of dubbele monitoren zullen modellen met nog grotere batterijen overwegen. Als je regelmatig stroomuitval hebt in je omgeving, wil je ook denken aan een UPS met een grotere batterij.

Een van de meer recente functies op de UPS-markt is de toevoeging van USB-connectiviteit. Door uw UPS via een standaard USB-kabel op uw computer aan te sluiten, geeft uw computer u rapporten over de activiteit op de voeding. Het zal u verbazen hoe vaak uw UPS-systeem uw computer beschermt tegen schadelijke stroompieken en -pieken. Je zult vooral dankbaar zijn voor het aantal keren dat de stroom een ​​paar seconden wegvalt en je kunt blijven werken aan je taak, waardoor je tijd bespaart en vaak belangrijke gegevens die je misschien nog niet hebt opgeslagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *