Verborgen gevaren van digitale apparaten en blauw licht in kinderogen

Stel je voor dat je op 32-jarige leeftijd een telefoontje krijgt van je zoon die hem vertelt dat hij blind wordt door maculaire degeneratie.

Uw directe gedachte is, hoe is dit mogelijk? Maculadegeneratie is een ziekte van ouderen. Het is geen ziekte voor jonge, energieke mensen die midden in hun carrière zitten, net een gezin stichten en hun eerste huis kopen en inrichten.

Dit is onmogelijk…

Uw zoon legt uit dat zijn oog is beschadigd toen hij met u in een restaurant speelde en ‘educatieve’ spelletjes speelde op de tablet die u hem kocht toen hij 3 jaar oud was.

Het blauwe licht dat door dit apparaat werd uitgestraald, was de oorzaak.

Als hij dit destijds had geweten, had hij zijn oogbeschadiging kunnen voorkomen met een eenvoudig blauwlichtfilter voor minder dan 10 nominale kosten. Hij zegt dat de industrie u niet de schuld geeft van het kennen en negeren van de risico’s.

Ik herinner me hoe jij en zijn moeder een tablet voor hem kochten om hem te vermaken en een tablet of iPad voor de kinderen kochten om jou met rust te laten.

Niemand heeft je ooit zijn tablet of Android-apparaat verteld dat je je zoon pijn zou doen door in de familiekamer te liggen.

Hoe is dit gebeurd? Je voelt je schuldig en vol spijt.

Je bent een goede ouder. Je was erg omstreden over wat je zoon deed en wat hij at.

Je zorgde ervoor dat hij studeerde, deelnam aan buitenschoolse activiteiten en dat hij alle kansen kreeg.

aangesloten consument

De effecten van blauwe verlichting kunnen zich ophopen en oogproblemen zoals maculadegeneratie veroorzaken.

De jonge mensen van vandaag staan ​​bekend als ‘app-generaties’ of ‘verbonden consumenten’. Ze werden geboren in een tijd waarin app- en tablettechnologie groeide, en ze groeiden op met apparaten binnen handbereik.

Het is kinderspel geworden voor jonge kinderen om tablets en smartphones te gebruiken, en ze kunnen behendig tikken en vegen voordat ze lopen of praten.

Andere studies hebben aangetoond dat bijna de helft. Consumenten kunnen geen dag zonder hun mobiele apparaten.

Dit is logisch, want voor velen van ons is het eerste wat we ‘s ochtends doen, onze e-mail controleren voordat we zelfs maar uit bed komen. Onze kinderen zijn niet anders.

Kinderen imiteren het gedrag van hun ouders…

Ga vervolgens rechtstreeks naar uw computer op uw werk en breng het grootste deel van uw dag door op uw computer, of gebruik een van de vele andere digitale apparaten, telefoons en tablets die beschikbaar zijn in de huidige, op technologie gerichte samenleving.

Wat als u te horen zou krijgen dat deze elektronische apparaten gevaarlijk blauw licht uitstralen en uw algehele gezondheid en gezichtsvermogen negatief beïnvloeden?

Dit is een op feiten gebaseerde verklaring en is van primair belang voor oogartsen in het hele land.

Voortdurend verlengde schermtijd kan uw ogen op twee belangrijke manieren beïnvloeden.

De eerste en meest voorkomende bijwerking is digitale vermoeidheid van de ogen.

De knipperfrequentie daalt aanzienlijk als we naar het scherm kijken en onze ogen houden het niet te lang zonder poespas vol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *