Voor betere of slechtere verrassingen

Zoals de titel aangeeft, trouwde ik met de ogen wijd open en realiseerde ik me dat er tijdens onze jaren samen misschien hobbels zouden zijn, maar ik wist ook dat er een enorme vreugde zou zijn. Meestal is mijn man aardig, attent en zeer bewust van mij en mijn gevoelens, maar af en toe is er een complete verrassing voor mij. Ten goede of ten kwade, ik weet niet altijd precies wat mijn reactie zou moeten zijn. Nieuwsgierigheid? Woede? verdoving? Rustig met een grote adem? Alle vier geven ze een scherpe weergave van mijn laatste reactie op hem.

Een van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar is om geld te besparen. Je weet hoe de feestdagen en creditcards boezemvrienden zijn – ik zie het; Dat wil ik; Ik koop het; ik schenk het; herhalen. Hoewel ik zeer tevreden blijf met de aankopen die ik voor mijn gezin heb gedaan, realiseer ik me ook dat er de komende maanden voorzichtig moet worden gehandeld, zodat ik onze bankrekening opnieuw kan opbouwen. Mijn man en ik zijn altijd spaarders geweest en we willen graag weten dat we klaar zijn voor elke onvermijdelijkheid. En dus besloot ik dat een van de besparingen zou zijn dat hij mijn haar zou knippen in plaats van $ 45 te betalen. Hij had al eerder getrimd, dus waarom geen toegift?

Ik waste en kamde mijn lokken die zo lang waren geworden dat ik comfortabel een paardenstaart kon maken of met een elegante draai op mijn hoofd kon stapelen. Ik weet niet zeker of lang haar me echt flatteerde, maar ik hield gewoon van de jeugdige vreugde van het zwaaien met haar terwijl ik jogde of me bezighield met dagelijkse klusjes. “Ongeveer een halve inch,” verklaarde ik terwijl ik de meting met mijn duim en wijsvinger liet zien. ‘Een beetje van de uiteinden af,’ vervolgde ik.

Schouders in een handdoek gewikkeld, begon hij. “Knip! Knip!” riep de schaar terwijl hij knipte en piepte toen: “Het zal teruggroeien.”

Bij deze verklaring had ik de handdoek moeten gooien en weg moeten rennen, maar ik had vertrouwen in zijn kunnen en dus liet ik hem doorgaan. “Snup! Snup” echode de schaar terwijl hij mijn linkeroor rondde en op weg was naar het achterste gedeelte. “Snuuuppp! Snuuuppp.” Ik wist dat dit geluid niet leek op de geluiden van mijn vaste stylist en nieuwsgierigheid wekte me op, maar het vertrouwen was doordrongen en dus stond ik hem toe om mijn nek om te draaien en naar mijn rechteroor en mijn kin te gaan. “Ok√©!” riep hij met een vleugje trots uit.

“Bedankt!” verklaarde ik terwijl ik me klaarmaakte om de handdoek uit te schudden en een bruidegom te pakken. “Oh mijn!” Ik gilde terwijl ik naar de vloer keek. “Dat is geen halve inch – dat is 3-4 vier inch. Wat heb je gedaan?”

Hij antwoordde: “Zoals ik al zei, het zal teruggroeien.”

“Ik weet het,” mompelde ik, wetende dat het drie jaar zal duren – mijn haar groeit niet snel. Tranen overweldigden me toen ik de verwarde prop verzamelde en in de prullenbak gooide. Verbijsterd zei ik: “Wat dacht je?”

Ik bracht de rest van de middag door met pijn en frustratie, me afvragend waarom en hoe ik dit had laten gebeuren. Elke keer dat ik met mijn vingers over mijn schedel ging, beleefde ik de angst opnieuw toen mijn vingers stopten. Nou, ze stopten op de meeste plaatsen. Vooral aan de achterkant ontdekte ik vreemde overblijfselen van vroeger lange lokken. Een onvermogen om de rug op mijn eigen hoofd te knippen dwong me om steeds weer naar Lynn terug te keren, zodat hij zijn laatste hand kon leggen.

Een lange avond, frequente blikken in de spiegel en een zware nachtrust gaven me eindelijk wat rust. Wat kan ik tenslotte anders doen dan 36 maanden wachten op de terugkeer van een super up-do. Geld besparen is belangrijk, net zoals het knippen van hoeken verstandig kan zijn, maar het knippen van mijn haar zal belangrijk worden bewaard voor iemand anders.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *